Receptai

Velingtono kepsniai su lašiša

(3)
20 min.

Traškiame sluoksniuotos tešlos glėbyje – sultingi lašišos kepsniai ir žalių špinatų nuspalvintas sūris. Gardi alternatyva tradiciniams Velingtono kepsniams su jautiena.

  1. Supjaustykite lašišos filė į 4 gabalėlius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  2. Svieste pakepinkite sukapotą svogūną bei česnaką. Sudėkite grietinėlės sūrį, špinatus, džiūvėsėlius bei parmezaną. Kaitinkite, kol špinatai suminkštės. 4 tešlos lakštus pakočiokite. Ant jų dėkite špinatų masės ir po gabalėlį lašišos.
  3. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu. Užlankstykite tešlos kraštus. Taip supakuotą lašišą dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą užlankstytais kraštais į apačią.
  4. Tešlos viršų aštriu peiliu įpjaukite, patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie25–30 min.
Porcijų skaičius:
  • Lašišos filė
    600 g
  • Grietinėlės sūris
    80 g
  • Špinatai
    150 g
  • Duonos džiūvėsėliai
    2 v. š.
  • Sviestas
    2 v. š.
  • Tarkuotas parmezanas
    4 v. š.
  • Valgomasis svogūnėlis
    1 vnt.
  • Sluoksniuota tešla
    500 g
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Supjaustykite lašišos filė į 4 gabalėlius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  2. Svieste pakepinkite sukapotą svogūną bei česnaką. Sudėkite grietinėlės sūrį, špinatus, džiūvėsėlius bei parmezaną. Kaitinkite, kol špinatai suminkštės. 4 tešlos lakštus pakočiokite. Ant jų dėkite špinatų masės ir po gabalėlį lašišos.
  3. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu. Užlankstykite tešlos kraštus. Taip supakuotą lašišą dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą užlankstytais kraštais į apačią.
  4. Tešlos viršų aštriu peiliu įpjaukite, patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie25–30 min.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Lašišos filė
    600 g
  • Grietinėlės sūris
    80 g
  • Špinatai
    150 g
  • Duonos džiūvėsėliai
    2 v. š.
  • Sviestas
    2 v. š.
  • Tarkuotas parmezanas
    4 v. š.
  • Valgomasis svogūnėlis
    1 vnt.
  • Sluoksniuota tešla
    500 g
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Druska
  • Pipirai