Receptai

Žieminė „Pavlova“

(3)
30 min.

Lengvas, gaivus ir grakštus kaip balerina desertas – morenginis tortas su plakta grietinėle. Gardinkite mandarinais, kitais mėgstamais vaisiais ar uogomis.

  1. Į sausą dubenį sudėkite kiaušinių baltymus. Plakite iki standžių putų. Tada po šaukštą berkite cukrų ir vis plakite, kol cukrus visiškai ištirps. Kai baltymai taps standūs ir žvilgantys, suberkite krakmolą ir įpilkite acto. Paplakite dar minutėlę.
  2. Skardoje ant kepimo popieriaus iš baltymų suformuokite apvalų pyragą. Kepkite iki 120 °C įkaitintoje orkaitėje apie30 min. Sumažinkite kaitrą iki 100 °C ir kepkite dar 3 val.
  3. Kremui plakite maskarponę su ruduoju cukrumi, kol ji taps vientisos tekstūros. Supilkite grietinėlę ir plakite, kol kremas taps tirštas ir purus. Kremą paskirstykite ant
  4. iškepusio ir atvėsusio morengo.
  5. Tortą puoškite mandarinų skiltelėmis, granatų sėklomis, mėtų lapeliais, klevų sirupu.
Porcijų skaičius:
  • Kiaušinių baltymai
    6 vnt.
  • Rudasis cukrus
    1 v. š.
  • Cukrus
    350 g
  • Riebi plakamoji grietinėlė
    150 ml
  • Krakmolas
    1 a. š.
  • Baltojo vyno actas
    1 a. š.
  • Maskarponės sūris
    150 g
  • Mandarinai
  • Granatų sėklos
  • Mėtos
  • Klevų sirupas

Paruošimas

  1. Į sausą dubenį sudėkite kiaušinių baltymus. Plakite iki standžių putų. Tada po šaukštą berkite cukrų ir vis plakite, kol cukrus visiškai ištirps. Kai baltymai taps standūs ir žvilgantys, suberkite krakmolą ir įpilkite acto. Paplakite dar minutėlę.
  2. Skardoje ant kepimo popieriaus iš baltymų suformuokite apvalų pyragą. Kepkite iki 120 °C įkaitintoje orkaitėje apie30 min. Sumažinkite kaitrą iki 100 °C ir kepkite dar 3 val.
  3. Kremui plakite maskarponę su ruduoju cukrumi, kol ji taps vientisos tekstūros. Supilkite grietinėlę ir plakite, kol kremas taps tirštas ir purus. Kremą paskirstykite ant
  4. iškepusio ir atvėsusio morengo.
  5. Tortą puoškite mandarinų skiltelėmis, granatų sėklomis, mėtų lapeliais, klevų sirupu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Kiaušinių baltymai
    6 vnt.
  • Rudasis cukrus
    1 v. š.
  • Cukrus
    350 g
  • Riebi plakamoji grietinėlė
    150 ml
  • Krakmolas
    1 a. š.
  • Baltojo vyno actas
    1 a. š.
  • Maskarponės sūris
    150 g
  • Mandarinai
  • Granatų sėklos
  • Mėtos
  • Klevų sirupas